Jump to content

Mindennek a teteje/alja: Behringer Swing


kib

Recommended Posts

Nekem is a fenti két gondolatom támadt. Ez egy olcsó kis valami... indokolatlan kopi alanynak is és termékkategóriának is. De ha ennyire akartak egy ilyet is a boltba, akkor miért nem fazonírozták át teljesen?

A sok ellenérzés ellenére azzal meg tudok békélni, hogy megcsinálnak mondjuk egy Monopoly-t, ha már az eredeti gyártó nem csinál újat, a régiek meg lassan elhalnak. Etika ide vagy oda ha egy olyan oldscool eszközt adnak ki, aminek az eredeti tervezője elengedte a kezét én nem nyiszálnék eret.

Na de egy ilyen aktuális kis mini valamit lemásolni... ezt tényleg tudniuk kellett hogy pálcát fognak törni felettük.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nem tudom már, hol olvastam, de találó: biztos látták, hogy az összes termékvideóban, ami a szintijeikről szól, mindegyikben Keystepet használnak az emberek; lehet, hogy mindenük Behringer, szintik, dobgép, keverő, egyedül a midibillentyű Arturia, ez ellen akartak tenni :) És bár elvileg semmi plusz funkció nincs benne a Keystephez képest, azt ígérik, hogy ez jobban integrálva lesz a készülő ingyenes DAW-jukhoz, meg a többi szintihez is (de hogy pontosan miben, azt nem fejtették ki). De tényleg, legalább tettek volna hozzá valamit (teljes méretű billentyű, rendes pitch bend a szalag helyett, kicsit más forma, akármi), már egyből nem lett volna ilyen visszhangja, mert végül is tényleg csak egy midibillentyű, sok újdonság meg innováció nincs ebben a kategóriában, de így azért eléggé visszás lett.

Link to comment
Share on other sites

3 órája írta Kilobeat:

Nem. 
Discussion View - Music Tribe
Amúgy érthető az álláspontjuk, de szerintem se volt ennek semmi értelme. 

Tehát azzal mentegetik magukat, hogy mindenki is másol, a mobilgyártók, a gitárok és mikrofonok gyártói, ezzel próbálják legitimálni a dolgot. Nem tudom mennyivel lenne bonyolultabb kicsit kevésbé másolni és aztán nem rászorulni heti 3-4 disclaimerre, de ők tudják.

Szerkesztette _cutoff
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
21 órája írta MMate:

Én sem vagyok Behringer ellenes, de egy-két termékük ugyanúgy néz ki, mint az amiről másolták. Ez már kicsit több, mint egyszerű másolás.

Szerintem pont ez a masolas lenyege. Az igazan jo masolat szerintem megkulonboztethetetlen az eredetitol. Es ezzel szerintem lejart szabadalmu cuccok eseteben semmi gond nincsen.

De pl a midi controlleruket igazan tervezhettek volna kicsit masmilyenre. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Szerintem az ellen alap esetben senki sem kiabál, ha egy adott terméket, gyakorlatilag ugyanabban a misőségben, de jóval olcsóbban meg lehet vásárolni - legyen az most kapható aktuális cumó, vagy valamelyik letünt kor nehezen hozzáférhető kincsecskéje.

De...

Azt én sem értem, hogy Behringer oldalról mibe tellett volna átszabni a dizájnt... attól még rendelkezhetne ugyanazokkal a paraméterekkel, tekerőkkel, stb. Ezt-azt átrendeznek rajta, hozzátesznek valamit, amit az eredeti nem tudott, lefestik valamilyen csecsebogyó színre...

Akkor most mindenki azt mondaná, hogy "nézd má tesa, a berindzsör kihozott egy fasza midi kontrollert, ami pont azt tudja mint a zartórija kíjsztepp, csak sokkal olcsóbb" :)

Hozzáteszem, ettől én nem fogom köpködni a Behringert, szerintem sok nagyszájú emberke csak bekapcsolja az erényjelző szirénáját, mert most az a trendi. Csak nem értem a döntésüket, mert ezzel sok haragost és negatív sajtó visszhangot generáltak maguknak.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Én sem vagyok Behringer ellenes... én bemegyek a boltba és megveszem amire szükségem van és amennyi pénzt tudok rá áldozni... a csatákat meg vívják meg maguk között a gyártók, legyen ez az ő dolguk. Tudom-tudom, az ilyenek miatt mint én megy a Behringer szekere, mert ha az ilyenek nem vennék meg az olcsójános koppintásokat, akkor a Behringer éhen halna.... ne de ha a termék már eljutott a polcig, akkor nekem mi közöm hozzá? Én sem akarok éhen halni.

Viszont ez a nyilvánvaló Keystep koppintás számomra is érthetetlen. Csak módosítani kellett volna a külsőn és kész egy új termék. Azt gondolom, hogy egy ilyen filléres kontroller esetében mint a Keystep, nem a külcsín az innováció... ez nem egy olyan nagyon egyedi és baromi dizájnos dolog ami miatt érdemes felvállalni ezt a negatív cunamit. Sőt szerintem tudtak volna sokkal dizájnosabb külsőt varázsolni, talán kevesebb munkával mint a koppintást fullra leutánozni.

Ott van például a Behringer Crave. Engem nagyon nem érdekel, hogy a MOOG Mother 32-őt klónozták benne... sőt... nem is ismerem a Mother 32-őt és soha nem is néztem rá olyan szemmel hogy kéne, vagy megéri-e az árát hisz' MOOG. Számomra a Moog nem megfizethető, hobbiból zenélek, a kutya sem ismer és a zenémet sem, nekem tökmindegy hogy miből jön a hang. Ha veszek egy Behringer Crave-et, akkor nem azért veszem, mert egy MOOG klónt akarok, hanem mert egy elérhető árú "valamit" szeretnék, aminek analóg a hangja... és a Crave tök guszta, szép sárga, fa van a szélein, lapos, nekem speciel jobban tetszik mint a Mother 32..., valójában a Mother 32 felületén ki sem ismerem magam, annyira katyvasz a Crave letisztultságához képest.

Szóval szerintem ezt a SWING ügyet is hasonlóan kellett volna megugraniuk.

Szerkesztette Koródi Csaba
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Egyébként amekkora felháborodás volt 3 hónappal ezelőtt, annyira el is ült ez a téma, az embereket nem nagyon érdekli már. Jött egy csomó új bejelentés, annak örülnek most. Vannak páran, akik kategórikusan kijelentik, hogy nem vesznek semmi Behringert, de ők valószínűleg előtte is így gondolták, meg vannak a bizonytalanok, akik nem tudják eldönteni, hogy a szív vagy az ész való előbbre :) És vannak az opportunisták, akik azt mondják, hogy csak használt Behringert vesznek, mert azzal nem Ulit támogatják (legalábbis közvetlenül). De mint minden online okoskodásban, itt is főleg a hangos kisebbség szavát halljuk, a csendes többség nem okoskodik az interneten, csak szépen megveszi, amire szüksége van.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

56 perccel ezelőtt írta DutchFlowers:

Nem, nem innovacio, de a keystep egy nagyon kellemes cucc, mind kullemre, mind tapintasra. Van. Imadom. :)

Egyet értek... nekem a MiniLab MkII van és én is imádom. Kellemes cuccok küllemre és kezelésre is, de attól még nem egy korszakalkotó, koppintani való holmik, ami miatt érdemes egy ekkora nyilvánvaló fiaskót benyelni mint amit a Behringer csinált vele :).

Link to comment
Share on other sites

52 perccel ezelőtt írta Koródi Csaba:

Egyet értek... nekem a MiniLab MkII van és én is imádom. Kellemes cuccok küllemre és kezelésre is, de attól még nem egy korszakalkotó, koppintani való holmik, ami miatt érdemes egy ekkora nyilvánvaló fiaskót benyelni mint amit a Behringer csinált vele :).

Ja, en sem ertem miert csinaltak. Az egyetlen logikus magyarazat, hogy kvazi virusmarketinggel probalkoztak, de ahhoz meg eleg verszegeny lett. :) (ha lesz egy bo oracskad ilyesmire, akkor ajanlom a roland dokufilmet, amit linkeltem egy masik threadbe. Sztem ertekelned nem csak a hangszereket, hanem azt is, amilyen alazattal kezeli a srac a cuccokat... :) )

Jo 7veget!

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a botrányra reagálásul, a küldetéstudatuk bizonyítása végett kezdtek bele a különböző verziókban összesen is csak ezer példányt megérő Kobol klónozásába. 

Uli ugye nem szereti a 🦕 kat?  "Hű-ha! Mindig így kezdődik! Aztán majd jön a futás, meg a sikítás!" :)

Szerkesztette Kilobeat
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...