Jump to content
Ménemszól.hu

Nem azt hallod


A/D

Recommended Posts

Dehogy nincs értelme! Mi épp reklámozzuk Frímél Kábel Úr Júeszbí kábeleit, ahogy ő is! Neki szabad, nekünk meg nem? :)

Mert senki nem vette eddig a fáradtságot, hogy meghallgassa, mérje, akármit csináljon vele

Tudtommal a másik oldalról sem jelent meg senki a mondjuk HitSpace-ben, hogy azonnal nézzék meg a kábeleit

Úgyhogy mehet itt egymás ekézése, de amíg nem bizonyított a bűnössége, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme :)

De amit ti csináltok, az nem bizonyítás, hanem boszorkányüldözés :D néha annak is szánalmas :)

Na mindegy...télleg leiratkoztam...további jó vicceskedést :)

Link to comment
Share on other sites

Dehogy dehogy, sajnos Instrument fórumtárs nyomulós marketing stratégiája miatt esélyt sem adtam a kábeleinek, bár ismeretségi körömbe volt aki igen, de mégsem ütöttek nyélbe üzletet.

Amúgy a másik fórumon akkor konszolidálódott a helyzet, ami után kapott egy saját topikot, így már csak nagyon elvétve folytatja gerilla marketingét máshol. 

Link to comment
Share on other sites

"Én is csak azért olvasom még ezt a témát, mert várom Töfi vagy A/D vagy Silk konkrét tesztjét/véleményét."

Ez már részben megtörtént. A topic nyitó cikkben olvashattuk A/D véleményét, ebben ecsetelte, hogy Instrument (a cikkben 'bácsi' néven) járt a Hit Space-ben kb 1 hónapja. Egy 'csoda' USB, valamint egy tápkábel akkor előkerült.
A/D és kollégái, mint semleges hozzáállású emberek, nem hallottak különbséget, és nekem ez a mérvadó. 

(És valamiért úgy érzem a többiek esetében sem lesz ez máskképp...)

Link to comment
Share on other sites

Tisztelettel azért közbeszólnék...

 

Ugyanis Instrument kábeleit már "tesztelték" a Hitspace-ben. Eredetileg ezen indult el az egész vita. Mivel senki semmilyen különbséget nem hallott. (Én ennél épp nem voltam ott, de ismerem a kollégáimat.)

Én is teszteltem egy spéci USB kábelt, rá kábé 2 hétre, amit a "hifisták" istenítettek, ráadásul majdnem többe került, mint az Apogee hangkártya. :D Eredmény zéró...

 

Tehát összefoglalom:

 

Instrument USB vs Szürke USB = zéró különbség (A/D, Madhead teszt)

Audioquest Diamond USB vs Szürke USB = zéró különbség (Silk teszt)

Link to comment
Share on other sites

Tisztelettel azért közbeszólnék...

 

Ugyanis Instrument kábeleit már "tesztelték" a Hitspace-ben. Eredetileg ezen indult el az egész vita. Mivel senki semmilyen különbséget nem hallott. (Én ennél épp nem voltam ott, de ismerem a kollégáimat.)

Én is teszteltem egy spéci USB kábelt, rá kábé 2 hétre, amit a "hifisták" istenítettek, ráadásul majdnem többe került, mint az Apogee hangkártya. :D Eredmény zéró...

 

Tehát összefoglalom:

 

Instrument USB vs Szürke USB = zéró különbség (A/D, Madhead teszt)

Audioquest Diamond USB vs Szürke USB = zéró különbség (Silk teszt)

 

Na látod, tök egyszerűen le lehetne zárni: megmértük, meghallgattuk, nem vót különbség, viszlát :)

Ehelyett megy itt a szájtépés egy hónapja komoly szagemberek közreműködésével :D

Link to comment
Share on other sites

USB digitális átvitelnél maximum jitter problémák vagy bufferelési gondok lehetnek a fogadó/küldő oldalon, nem hinném hogy ez bármiben is más lenne mint a "gyári" kábel esetében, hiszen a gép usb kapcsolatának megbízhatóságán múlik hogy vannak-e ilyen hibák vagy sem, maga a kábel csak átviteli réteg és hát a zajokra nem igazán érzékeny egy soros kommunikáció.

Link to comment
Share on other sites

A győri fiatalember ma este ezt írta:

 

attachicon.gif000223.jpg

 

Na figyi Instrument...megpróbálom elmagyarázni...utoljára, mert már nagyon unom.

 

Se a Kollégáim, se én nem hallottunk különbséget az USB kábelek között. De...tétellezzük fel, hogy Neked van igazad, s mi vagyunka tök hülyék. Tehát, átlagos müködö USB kábel, s a speckó kábeleid között legyen különbség, s a tiéd "szóljon sokkal jobban". Ez azt jelentené ugye, hogy a miénk "hibás", azaz nem viszi át az adatokat a két port között. Ebben az esetben, azt kellene tapasztalnunk, ha mondjuk egy külsö hard drive-ot kötünk össze a géppel a saját "szar USB" kábeleinkkel, hogy hibásan olvassa be a prgoramokat, az adatokat stb. Mivel ez még soha nem fordult elö, ebböl az következik, hogy a miénk is pont ugyan olyan jó, mint a tiéd. De...ha ennek ellenére azt állítod, hogy a tiéd MÉGIS JOBB, s ezt mindenki hallja rajtam kívül, az azt jelentené, hogy a te kábeled "újra keveri/mastereli" a zenét, szépen izlésesen az emberi fülhöz optimalizálja a freki menetet meg a dinamikát.

CD-demagnetizálás: Amíg az a WAV-fájl amit felírok a CD-re és vissza játszom a gépbe, bitröl bitre megegyezik...nem nagyon értem, hogy hogyan "szólhat jobban" demagnetizálás után.  (Persze feltételeztem, hogy az eredeti az elég "jó" Nektek. LOL)

 

Ha mindezek ellenére BÁRKI azt állítja, hogy ezek a dolgok mégiscsak reálisak, s én vagyok a legnagyobb süket, akit a föld a hátán hord, most öket tisztelettel megkérem, hogy dugják be a "csoda szépítö javító" hálózati bábelüket, USB kábelüket és UTP kábelüket a gépbe. Ugyanis most következik egy olyan csúnya mondat, amit ezek biztosan nem engednek át, tehát Instrument kolléga se láthatja.

 

Hmmm...ide most nagyon csúnyát írtam az elöbb...de rájöttem, hogy nem érdemes ilyen idiótaság miatt lejáratni magam...ezért kitöröltem.

Link to comment
Share on other sites

Jó reggelt kivánok mindenkinek!

 

Tegnap hazafelé menet összetalálkoztam Zsolt-al egy fiatal taggal, akinek az első hálózati kábeleimet adtam el. Négy vagy öt évvel ezelőtt. Rákérdeztem, hogy hallgat-e még zenét és mi van a rendszerével. Csodálatos hangú Dénes Péter gyártmányú monoblokkjai voltak akkoriban. Azt mondta, hogy pont most vett ezekbe új csöveket a Pétertől. Betette az új előfok csöveket - jobb lett a hang. Betette a végfok csöveket - jobb lett a hang. Aztán betette tápegységekbe az új csöveket - és akkor valami brutális javulás volt a hangminőségben.

 

Dénesp.bmp

 

Erre mondtam neki, hogy elkeveredtem egy Fórum topikba, ahol nem hiszik, hogy a hálózati kábel befolyásolja a hangot. Elgondolkodott egy kicsit, aztán azt mondta: Tudod én is műszaki ember vagyok. Őszintén szólva én sem hinném el ezt, csak én hallottam a saját fülemmel, tehát elhiszem.

 

Négy éve, amikor nála teszteltük a hálózati kábeleket rajtunk kivúl ott volt még két Hi-Fis tag. Ők is meglepődve hallgatták a hangminőség javulást, aztán az egyiknek eszébe jutott, hogy talán bemelegedtek a csöves erősítők, azért lett ennyivel jobb a hang. Ezért a végén visszatették a két PC-s tápkábelt. Hang el...

 

Mielőtt elköszöntünk volna kérte küldjem el neki Bese Attilla telefonszámát, mert IEC hálózati aljzatot akar szereltettni a régi, de nagyon jó hangú japán CD játszójára is.

 

Aztán jövök hálózati kábelért - mondta.

Link to comment
Share on other sites

további ónpromóciós tippek zenészeknek (csakhogy legyen itt egy értelmes téma is :D ) :

j3w2.jpg
 

 

Social Media Promotion for Musicians features Publication Date: October 20, 2013

How to increase your online exposure to increase your fan base.
How to have more time for music by saving at least an hour every day on common social media operations.
Exclusive promotional tips that boost your views and followers.
How to uncover and develop your brand.
The secret behind successful tweets and posts.
How to craft an effective newsletter to increase your ticket and merch sales.
10 ways to make sure that fans, music critics and bloggers, bookers and promoters, and agents and managers always have your latest information.
Ways to optimize your YouTube channel and videos to maximize your views.

 - http://www.bobbyowsinski.com/social-media-promotion-for-musicians.html il. tartalomjegyzék : http://www.bobbyowsinski.com/social-media-promotion-for-musicians-toc.html

Szerkesztette xbitz
Link to comment
Share on other sites

Arra lennék kiváncsi, hogy ezeket a a csoda kábeleket például milyen elv mentén "fejlesztitek"?

Tehát hogy értse mindenki, mi az a pont, ahol a sima hálózati kábel gány, és elrontja a hangot, s a tisztelt fejlesztö ezt hogyan orvosolta a csoda termékében? Tehát egy müködési elvre azért kiváncsi lennék rohadtul.

 

Amúgy van egy régi Rodolfo-s "büvészkészletem", de annak a könyvecskéjében az öreg elmagyarázza melyik trükköt hogyan kell és miért. Pedig az aztán tényleg "varázslat". Szóval kiváncsian várjuk az explanációt!

Link to comment
Share on other sites

Dicséretes ez a minden apróságra kiterjedő figyelem. De egy dolog mégis elkerülte figyelmünket. Pedig ez mindennek az alapja. És ez a tápegység. Ennek mi a legfontosabb eleme? Hát a hálózati trafó. A legújabb kutatások szerint, nem mindegy hogy ez a trafó milyen drótból van tekerve. Minőségi a javulás, ha a rézdrótot ezüst drótra cseréljük. Ugyanis tudományosan, minden kétséget kizáróan bizonyított, hogy az ezüst dróton jobban csúsznak az elektronok. És ez kihat a hangzásra is! Különösen a mélyhangok tartományában.
 

Link to comment
Share on other sites

Népmese rovatunkat hallották

Na meg a hittan rovatot. Sokadik epizód. Nagyon sokadik.

De most komolyan. Tényleg minden alkalommal meg kell köszönni Emesének az épületes hozzájárulást, és egyesével helyrerakni a mellédumát? ("nem hiszik, hogy a hálózati kábel befolyásolja a hangot" ... "Őszintén szólva én sem hinném el ezt, csak én hallottam a saját fülemmel, tehát elhiszem." XD)

Kétlem, hogy ez a fórum szektaszökevényekkel felülreprezentált lenne. Vagy mégis? Vagy ezt mutogatja a többi fórumon, vagy mi ezzel a cél? Ennyire kifizetődik, ha minden héten kapunk egy (vagy több) ugyanilyen "jóreggelt" sztorit?

Mi a jobb: ha eteted a trollt, vagy ha hagyod szabadon garázdákodni, és inkább a természetes szelekcióra bízod a dolgot?

Link to comment
Share on other sites

Ó, látom Silk is belefutott A/D-vel egyetemben a mindent elborító ezotéria és "I want to believe" emberkékbe. Miért nem néznek ezek X-aktákat. :D

 

Részvétem Silknek meg A/D-nek. A cikk meg kicsit hiánypótló, és úgy tűnik az évek teltével egyre inkább az lesz. Úgyhogy részemről congrat érte.

 

(Aki szeretné én szívesen elvitatkozgatok valami trollpusztító (azaz szaporító) topikban a tudomány alapvetéseiről bárkivel.)

Szerkesztette draco draconis
Link to comment
Share on other sites

"(Aki szeretné én szívesen elvitatkozgatok valami trollpusztító (azaz szaporító) topikban a tudomány alapvetéseiről bárkivel.)"

Ezt tudjuk...:))))

Örülök, hogy újra itt. Csendes szemlélőként eddig, avagy alapvetően távol? (külföld/netmentes életmód/elvonult elmélkedés/börtön?)

Link to comment
Share on other sites

"Börtön"? Szerintem valakivel nagyon összekeversz... netán magadból indulsz ki?! :D :D :D

 

De kicsit felemás érzésekkel olvasok itt olyanoktól is egyébként helyes véleményeket, akik más téren nem különböznek Instrument kollegától. Nálam ez a megalol kategória.

 

Persze mivel évek óta ezzel a fajta humán jelenséggel foglalkozunk, nagy meglepetés nem ért.

 

Instrument kollegát ha így folytatja azzal "fenyegetem", hogy beavanzsálom egy nyilvános tesztre ahol olyan emberek lehetnek (idejüktől függően engedve) akik az itt bevallottan villamosmérnök végzettségűeket  tanították (buktatták :D), illetve talán olyan is akik ezeket a tanárokat oktatták.

 

Persze ebben futnom kell egy kört, meg Instrument kollégától is függ, mennyire hajlandó a kábeleivel és valamiféle audio felszereléssel bevonulni totál szkeptikus és többnyire természettudományos beállítódású emberkékkel konfrontálódni szigorúan természettudományos alapokon.

 

Mondjuk ha ezen elbukik, akkor annak olyasfajta következményei is lehetnek hogy szélesebb körben elterjed az, hogy senki se foglalkozzon vele, és egyéb keményebb dolgokról ne is beszéljünk...

 

Szóval?

Link to comment
Share on other sites

Dicséretes ez a minden apróságra kiterjedő figyelem. De egy dolog mégis elkerülte figyelmünket. Pedig ez mindennek az alapja. És ez a tápegység. Ennek mi a legfontosabb eleme? Hát a hálózati trafó. A legújabb kutatások szerint, nem mindegy hogy ez a trafó milyen drótból van tekerve. Minőségi a javulás, ha a rézdrótot ezüst drótra cseréljük. Ugyanis tudományosan, minden kétséget kizáróan bizonyított, hogy az ezüst dróton jobban csúsznak az elektronok. És ez kihat a hangzásra is! Különösen a mélyhangok tartományában.

 

Kedves Macera akárhány ez csak a te figyelmedet kerülte el, Kondo mesterét nem:

 

"Silver Output Transformers

In order to realize the best performance of output transformer, it is designed to a high impedance of 12kΩ with multi-layer, multi-compartment structure. Winding are all done by skillful technician hands using pure silver wires. It is one of the most important procedure to keep the graceful and dignity sound of 211. We also applied special insulating materials in considering its high voltage operation."

 

http://www.audionote.co.jp/en/products/power_amplifier/ongaku.html

Link to comment
Share on other sites

Kedves Macera akárhány ez csak a te figyelmedet kerülte el, Kondo mesterét nem:

 

"Silver Output Transformers

In order to realize the best performance of , its output transformer is designed to a high impedance of 12kΩ with multi-layer, multi-compartment structure. Winding are all done by skillful technician hands using pure silver wires. It is one of the most important procedure to keep the graceful and dignity sound of 211. We also applied special insulating materials in considering its high voltage operation."

 

http://www.audionote.co.jp/en/products/power_amplifier/ongaku.html

Kösz az infókat! Az ember mindég tanul valamit. Úgy látszik, hogy jó helyen kaparásztam, mert az  output transformertől már csak egy ugrás a hálózati trafó. A csatolt link, pedig látókör bővítés szempontjából, volt rendkívül hasznos.

Különösen a 211-es erősítő 27w+27w / 1 kHz / 5% THD  paramétere váltott ki bennem csodálatot. Dehát biztos jól szól. És ez a lényeg.

Link to comment
Share on other sites

"Börtön"? Szerintem valakivel nagyon összekeversz... netán magadból indulsz ki?! :D :D :D

 

De kicsit felemás érzésekkel olvasok itt olyanoktól is egyébként helyes véleményeket, akik más téren nem különböznek Instrument kollegától. Nálam ez a megalol kategória.

 

Persze mivel évek óta ezzel a fajta humán jelenséggel foglalkozunk, nagy meglepetés nem ért.

 

Instrument kollegát ha így folytatja azzal "fenyegetem", hogy beavanzsálom egy nyilvános tesztre ahol olyan emberek lehetnek (idejüktől függően engedve) akik az itt bevallottan villamosmérnök végzettségűeket  tanították (buktatták :D), illetve talán olyan is akik ezeket a tanárokat oktatták.

 

Persze ebben futnom kell egy kört, meg Instrument kollégától is függ, mennyire hajlandó a kábeleivel és valamiféle audio felszereléssel bevonulni totál szkeptikus és többnyire természettudományos beállítódású emberkékkel konfrontálódni szigorúan természettudományos alapokon.

 

Mondjuk ha ezen elbukik, akkor annak olyasfajta következményei is lehetnek hogy szélesebb körben elterjed az, hogy senki se foglalkozzon vele, és egyéb keményebb dolgokról ne is beszéljünk...

 

Szóval?

Több opcionális lehetőség is volt, nem csak a börtön... Igyekeztem a teljes lehetséges spektrumot felvázolni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válasz erre a témára...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...