Jump to content
Ménemszól.hu

Ableton Move


cursortoxyz

Recommended Posts

Ami biztos: Nevetségesen drága lesz, nem lesz alkalmas komoly dolgokra és még a korlátozott funkció készlet is bugos lesz, nagyszínpadon nem fogjuk látni, de vinni fogják, mint a cukrot. 😁

600-400 a like-dislike arány a videón.

Szerkesztette V László
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Valami sequencer jellegű minimalista (Elektron style) dologra tippelnék a Move miatt. Abletont ahogyan ismerjük a mostani szoftveres upgradjei után azon sem lepődnék meg ha egy átlakított pusht dobnának piacra sequencer fókusszal - DRÁGÁN

Szerkesztette nedcoleman
Link to comment
Share on other sites

Push3 eleve standalone, tehát benne van a "move faktor".
Push3 light versionra tippelnék.
Eszembe jutott a Roland kb 10 évvel ezelőtti nagy visszaszámlálása, mindenki azon pörgött, hogy mi jön, aztán villantottak egy szerencsétlen kis gitárkombót :) Világröhej volt.

Link to comment
Share on other sites

8 órája írta Demover:

Sovány az a 4 track nekem de kiváncsi vagyok milyen lesz a végeredmény

A feature list alapján - ha helytálló a lista - én is arra gondoltam egyből, hogy ezt meg minek? Ez így nagyon karcsú.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Még várom a végleges bejelentést, de nekem ennyit simán megérne, hogy standalone tudjam futtatni a stock Live hangszereket amiket összeraktam gépen. Ha Max 4 Live támogatás is van, akkor meg nekifutásból fogok rátenyerelni a buy gombra. :)

Link to comment
Share on other sites

Az Ableton feltalalta az OP-1-et? ;)

Most ezt nem fikazasbol, az OP-1 a mai napig tok jo kis hangszer a maga apropojan.

Szerk.: ez meg nez is ki eleg mokanynak ahhoz, hogy az OP-1 ipari felepitesevel is pariban legyen.

Szerkesztette faceeasyg
Link to comment
Share on other sites

Az Ableton NOTE-ot a megjelenésekor szinte azonnal megvettem iOS-re, aztán napokig próbálgattam és nem értettem, hogy mit akartak ezzel, és hogyan kéne pár gombocskával értelmes munkára használni, iPhone kijelzőjéhez képest NULLA grafikus felülettel. Csak azért nem kértem vissza az árát, mert nem tudtam, hogyan kell.

Aztán csak cseszte a csőrömet, hogy van az iPhone-omon egy ABLETON bakker, ezért újra néztem... Azóta párszor leesett a tantusz, és bizony marha jól lehet benne ügyeskedni a minimalista felület ellenére is. Amit csinálok benne, az meg a felhőben van és bármelyik iPad-en, iPhone-on, vagy a deszktop PC-n azonnal meg lehet nyitni.

Valami hasonló ügyességet tudok elképzelni erről is.

Nagyon kíváncsi leszek a bejelentés után, hogy árban és szolgáltatásokban hova lesz tehető a ROLAND P6-hoz képest.

Link to comment
Share on other sites

“64GB internal storage”

Azért most tegyük a kezünket a szívünkre: 64GB-on elfér a rocktörténet nagyjainak összes albuma tömörítetlen (PCM, 44.1 kHz, 16 bit) formában. (Egy CD kb. 600-700 MB, vagyis kb. 0,6 GB. Nagyjából 100 CD-nyi hanganyagról beszélünk.) Arról nincs infó, hogy mennyi a "közvetlen elérésű" memória. (Ami pl. a Digitakt II esetében 400MB, az a bizonyos sample pool, na persze, ott is van emellett egy mennyiségi korlát, 1016 minta. - Egy projekt ennyit tud "magába foglalni".)

Namármost, ha valamilyen tömörített formáról beszélünk, akkor még több. (Ha meg finomítjuk a "felbontást", akkor kevesebb - 24 bit 16 helyett, 96 khz 44.1 helyett...) 

Szóval egy kicsit úgy érzem, hogy "pöcs méregetés" szerű ez a dolog. Lassan ott tartunk, hogy a sampler már nem sampler, hanem "mp3 lejátszó". Perc hosszúságú mintákkal - egy minta egy komplett track lassan... NEMÁR!!!! 

Elhiszem, hogy "ócccó" a RAM, meg a "csip", de hagyjuk már a parasztvakítást... 

A Roland meg persze pont a másik véglet, ott érthetetlen a szűkmarkúság, de ők tudják.  

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 órája írta Bendi:

Lassan ott tartunk, hogy a sampler már nem sampler, hanem "mp3 lejátszó". Perc hosszúságú mintákkal - egy minta egy komplett track lassan...

Nem "lassan", egy jó ideje ez már így van. Az elektronikus zenében az SP 404 lett az "iparági standard" erre a célra, azt használják laptop helyett, mert laptoppal színpadra állni már nem menő, helyette kiraknak egy SP 404-et, a komplett szám (zenei alap) azon van rajta, egyben, csak megnyomják a Play gombot és ennyi. A még menőbbek MPC-t használnak SP 404 helyett ugyanerre a célra :)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

8 órája írta djuice:

“64GB internal storage”

Úgy érzem a P6 mítosza itt meg is dőlt!

A P6-nál az a 48 minta tényleg nem egy kánaán, ennél azért lehetne egy időben több mintát tartani az eszközön... Azonban ésszerű keretek közt használva az eszközeinket, ésszerű célokra/feladatokra/projektekre (a megfelelő aláhúzandó), a kevesebb, több elvének azért van értelme... például hogy összeszedett, célszerű alkotási folyamatot tudjunk megvalósítani a hangszerünkön és ne egy HDD-t túrjunk minták után naphosszat.

Volt Elektron Model:Samples-em, annak 1GB az internal storage-je, ami egy ilyen jellegű berendezésben felfoghatatlan mennyiség. Felfoghatatlan, kezelhetetlen, átláthatatlan... csak gondolj bele, több tízezer WAV fájlról beszélünk, mikor képes azt az ember átlátni, akár csak kiválasztani belőle azt a párat, amiből aznap muzsikát akar csiholni? És akkor ezt szorozzuk meg 64-el. Csatlakozom Bendihez, ez tényleg "pöcs méregetés". Én a Model:Samples-en azzal kezdtem, hogy megtöltöttem ezt az 1GB-ot, majd mikor láttam, hogy milyen átláthatatlan ez a mennyiség, végül jó ha 30-40 mintát használtam rendszeresen.

Nem ezzel a gondolatmenettel fogok a P6 mellett érvelni, mert szerintem egy ilyen eszköznél az igazság valahol a 48 minta és az 1GB között van emberi kapacitással ésszerűen felmérhető és használható keretek között.

Az Ableton Move persze AUDIO Clip-ekkel is operálhat (ha már benne van az Ableton szó a nevében), így ez azért más polcra teheti nemcsak a tárhely igényét, hanem a komplett felhasználási módját és az árát is a P6-hoz képest.

A P6 egy darab kis kreatív sample groovebox, az Ableton Move meg egy komplett audio workstation, és szoftver szinti hangmodul. Meglepne, ha 200 ezer Ft alatt jönne ki.

Kíváncsi leszek az árára, meg arra is, hogy nekem Ableton Note felhasználónak tud-e olyat mutatni, ami miatt összetörném a malacperselyt :)

Szerkesztette Koródi Csaba
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...