Jump to content

M Peti

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    183
  • Csatlakozott

  • Utolsó bejelentkezés

  • Days Won

    2

M Peti last won the day on April 27 2021

M Peti had the most liked content!

Legutóbb az adatlapod nézték:

593 profil megtekintő

M Peti's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Dedicated

Recent Badges

20

Megbízhatósága

  1. Köszönöm! Ahogy írtad, megtaláltam, körbenéztem ezügyben és amit tudtam kipróbáltam, átállítottam, ugyanazt állítottam be Windowns-ban, mint a hangkártyán, de pattog sajnos
  2. Windows, igen. DAW-on kívül semmit nem szoktam állítani soha, csak ha véletlenül nem érzékeli a hangkártyát a Windows, akkor kijelölöm a kimenetet, bemenetet, hangkártyát. Lehet oka az, amit mondasz? Körülnézek akkor a Wondows-ban, bár még nem találkoztam ezekkel a beállításokkal.
  3. M Peti

    Pattog a Scarlett ha nem a DAW-ban vagyok

    Sziasztok! Van tippetek arra esetleg, hogy miért pattog bármely audió, video lejátszás, ha kijövök a DAW-ból/bezártam a DAW-ot? Például lejátszanék egy Youtube video-t, és pattog. Scarlett 2i2. Mikor megvettem nem csinálta, emlékeim szerint. Komplete audio 2 hangkártyám nem pattog. Amit el tudok képzelni, hogy nem szereti, hogy cserélgetem néha a két hangkártyát. Lehetséges, hogy a scarlettnél ez normális, hogy a DAW-on kívüli életet nem szereti? Vagy valami beállítást kéne tudnom a probléma elkerüléséért?
  4. Éjfélig féláron van Azon gondolkodom, hogy nem érdemes-e az EZdrummer-hez bővítményt venni inkább, vagy gyűjteni a superior-ra. Vagy utóbbiak inkább az akusztikus dobban jók és elektronikus zenéhez inkább a Battery?
  5. Sziasztok! Tudtok ajánlani dob szoftvert elektronikus zenéhez? EZ drummer 2-t használok akusztikus dobnak, elektronikusban nem tudom mit érdemes nézni.
  6. M Peti

    Fülbedugós füles?

    Találtam két olcsóbbat, de hogy ezek most koncertre vannak pl. kitalálva, vagy akár kevergetni is lehet vele?? AT Shure
  7. M Peti

    Fülbedugós füles?

    Sziasztok! Úgy döntöttem, hogy klasszikus füles helyett fülbe helyezhető fülessel játszanék fel otthon dolgokat. Nézegetem a neten őket és hát van választék, jelentős minőségi- és árkülönbségekkel. Azt gondolom, hogy feljátszáshoz nem elsősorban a fülesminőség a lényeg, így feljátszás szempontjából majdhogynem tökmindegy mit veszek. Viszont mivel a szobaakusztika nincs kezelve egyáltalán, néha használnám egy-egy eq beállításra is. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a fülbedugós fülessel egyáltalán lehet bármit is kezdeni keverés szempontjából, vagy ez eleve nem alkalmas keverésre a felépítése miatt? És csak a klasszik füles típussal érdemes keverni. Főleg feljátszásra kéne, de ha alkalmas eq-zásra, akkor nyilván valami nagyjából erre is (nem csak feljátszásra) használhatót kellene vennem. Most egy ATH-M20x-em van, ami az én szintemen most bőven elég. Elsősorban az lenne a kérdés tehát, hogy használható-e egyáltalán eq-zásra egy bedugós füles? De, ha ebben (ATH-M20x) az ár/minőségi kategóriában van fülbedugós javaslatotok, azt is nagyon szépen megköszönöm!
  8. Igen 👌 Én csináltam bután. Nem a projekt audio pooljában (hanem egy másikban) voltak a szükséges file-ok és az első projekt indításnál nem adtam meg neki az elérési útvonalat. Azt hiszem ez volt a gond. Megoldódott.
  9. M Peti

    Meghajtó váltás után eltűntek a sávok

    Sziasztok! Tudjátok esetleg arra a megoldást, hogy hogy láthatom viszont a sávokat, miután áttettem egy másik meghajtóra egy dalt? A dal minden file-ját átmásoltam egy másik meghajtóra, az új meghajtóról betöltöm a dalt és nincsenek sávok. Csatoltam a képet. A chord sáv van egyedül, illetve szól a dal, mintha lennének sávok, és a mixer is működik, látja, hallja a sávokat. Csak kép nincs. Ha a régi helyről nyitom meg a dalt, ott látom a sávokat (szerencsére).
  10. M Peti

    Akad a DAW

    Köszönöm szépen a tippeket! Azóta néhány plugint kikapcsoltam, meg lezártam a B3-mat, Ez drummer sávot és már nem akad egyáltalán. Közben vettem egy ilok stick-et és beszéltem pár szót a bolttal. Említette az egyik uad reverbet, ami önmagában tud "problémát" okozni ilyen szempontból. Csak már nem emlékszem, hogy melyiket mondták. Reverbeket is egyszerűsítettem. Melyik segített, egyelőre nem tudom, de kitapasztalom.. Köszönöm még egyszer a tippeket!!
  11. M Peti

    Akad a DAW

    Köszönöm, így fogok eljárni! Épp az új pluginokkal egyidőben olvasgattam arról, hogy nagyjából mik az insert effekt sorrendek és ilyenek voltak, hogy hát az elejére mehet az erősítő, ha kell, aztán vágjam, ami nem kell a kompresszorba, aztán egy kompresszor a nagy dinamikákat eltüntetni, aztán még egy eq amin már emelhetek ha kell, aztán a finomító kompresszor és akkor még delay, reverb, moduláció ésatöbbi. Na ezt próbáltam ki sok sávon. Hát esélytelen De, megpróbálom ezt nyilván ezután ésszerűsíteni, egyszerűsíteni, meg bus-okba gyűjteni a sávokat. Azt esetleg tudja valaki, hogy a cubase beépített eq-ját, ha használom, azt egyébként hová rakja sorrendben az insertekhez képest? Nyilván bonyolult ügy ez az effektsorrend, meg az én szintemen lehet, hogy nem életbevágó, csak azért mondom, mert ennek mentém próbáltam ki első körben ezt az insert-uad halmozást.
  12. M Peti

    Akad a DAW

    Köszi, már kapizsgáltam. Az van ugye hogy mivel úgy tűnik ilyen üzleti titok szintű információkat próbálok kideríteni :), próbálok több embert megkérdezni. Nem egy nyalóka áráról van szó, ha az embernek új gépet kell venni, hogy tudjon keverni. Meg ugye nekem kell érteni félszavakból a helyzetet, az meg nem mindig egyértelmű. Mindegy is, olvasgattam, beszélgettem és arra jutottam, amit mondasz, hogy ennyi uad plugin megállíthatja ezt a gépet. Vagyis nem valószínű, hogy hibáról, beállítási problémáról van szó. CPU spórolási lehetőségeken kell valószínűleg gondolkodnom.
  13. M Peti

    Akad a DAW

    előbbit most kapcsoltam csak be, de nem oldódott meg. Feltettem most ezt az Audio priority-t is boostra, az sem.
  14. M Peti

    Akad a DAW

    Sziasztok! Szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy szerintetek beállítás probléma lehet valahol, vagy ettől a géptől körülbelül ennyi várható? Esetleg valamit máshogy kéne, hogy ne terheljem a CPU-t. Az a helyzet, hogy megnéztem a most akciós uad spark pluginokkal egy próba cover dalt és folyamatosan akad a daw, ahogy teszem az insertekre az uad pluginokat. Ha kapcsolgatom ki őket, akkor rendben. Buffer maximumon van. Nincs tapasztalatom, sajnos nem tudom, hogy mi várható egy ekkora géptől, ezekkel a pluginokkal. Illetve nem tudom számít-e, hogy nincs ilok. Legalább 5-ször ekkora sávszámot, dalt, insertszámot csináltam már, nem uad pluginokkal, ahol nem volt probléma. Eddig szinte csak a Cubase pluginjait használtam, 5-6 külsőt (Waves). Most ezek az uad pluginok betehették a kaput, úgy tűnik. Nem tudom, hogy biztosan ez-e az ok, de más nem változott, azon kívül, hogy tettem bele nemrég az 1 helyett 2x8 ramot. (egyformák) Láttok esetleg olyan pontot a következő jellemzőknél, ami első ránézésre okozhat problémát? CPU használat lejátszás közben 70 % körüli. Mind a 70 %-ot a Cubase használja szinte. Kikapcsolva -nagyrészt- az összes plugin: 25 % a CPU használat. Ahogy kapcsolom ki az uados pluginokat csökken a cpu használat 70-ről-25 re. Memória használat 45 % körül Processzor: Intel(R) Core(TM) i5-9400F CPU @ 2.90GHz, 2904 Mhz, 6 mag, 6 logikai processzor 2x8 RAM: elvileg 3300 a sebessége (az alaplap ennyit nem engedélyez, ha jól tudom, vagyis alacsonyabb a valós sebesség, azt hiszem 2400.) Van egy 240 GB-s C meghajtóm ezen van minden. 75 % on van a C. Van 1 TB-s HDD-m. Ezen vannak a dalok, Focusrite 2i2 1024 buffer size-on és Komplete audio 2, 2048-on is ugyanúgy pattog, akad. Cubase 10.5 Artist Frissített Windows 10 home. netről megy az uad connect, nincs ilok, sávszámok, ahol már bőven akadozik a DAW Ez drummer 2: 2 db csörgősáv UAD B3 instrument: 1 sáv 20 audio sáv editálva, 8 FX sáv összesen 46 insert helyen van bekapcsolva uad plugin. (ez sok vajon?) Bármilyen észrevételt, véleményt szívesen meghallgatok a helyzettel kapcsolatban. Köszönöm!
  15. 2 egyforma 8-ast vettem, rábeszéltek, hogy ne keverjem. 2 hely volt az alaplapon, 2 nyolcasra volt keret.
×
×
  • Create New...