Jump to content
Ménemszól.hu

oxygen

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    28
  • Csatlakozott

  • Utolsó bejelentkezés

  • Days Won

    1

oxygen last won the day on February 5 2021

oxygen had the most liked content!

További Információ

  • Lakhely:
    Budapest

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

oxygen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

15

Megbízhatósága

  1. oxygen

    QRS

    Erősáramú végzettségem van, ezeket magamtól tanultam. Érdekelt a téma és belevágtam :) Persze egész kis korom óta szedegettem szét mindenfélét, hogy miért is működnek. Azt nem mondom, hogy profi vagyok benne, egy tisztességes webfejlesztőnek a 10 órás kávészünetben elmondod, hogy kell egy ilyen, és ebédnél a kezedbe nyomja :) én meg elvoltam vele pár napig. A hardware azért gyorsabban készült, az közelebb áll hozzám.
  2. oxygen

    QRS

    Közben elkezdtem hozzá írni egy böngészős távirányítót is, fölötte a konverterem "weboldala", szintén saját fejlesztés.
  3. oxygen

    QRS

    Kérdés, hogy a pantheon algoritmusai melyik lexiről valók, ugye nagyjából úgy szólalnak meg :) TC-m is volt, igaz csak egy m300, egyszer az m350 szoftverét rátöltöttem, nagy különbség nem volt, nyilván ez a TC-k alja, meg van powercore is azon is van valami zengető. Bricastit hallgattam egyszer, de nem jött be, persze ki milyen zenéken nőtt fel, mit keres hangzásban. Nálam Vangelis (meg sokan mások) miatt qrs és 224x :)
  4. oxygen

    QRS

    Ebben egyet értek vele, más világ a kettő. XL-t is nézegettem anno, miért is működik, de nem volt hozzá rajz, venni meg nem akartam, hogy visszarajzoljam. :) De tény, hogy a quantecek nem mosnak, mint a többiek, kicsit olyan hallgatni, mint víztoronyban vagy templomban lenni. (amikor én járok ilyen helyekre, lehet tapsolni, énekelni, zajt kelteni, nincs ott senki aki rám szóljon :) )
  5. oxygen

    QRS

    No ez egy jó kérdés, nem vagyok túl tájékozott én sem, ez igazából a "meg tudom-e csinálni", illetve a "megértem-e a működését" kategória volt. A magam részéről amiket IR-eket hallottam (QRS-ről meg régi Lexiconokról készítettet is), köszönőviszonyban sem voltak a gyári vasakkal, persze lehet csak a hallásom csapott be. Ha tisztán a digitális jelfeldolgozás szempontjából nézzük a vasakat és a plugineket, akkor minden digit vasat meg lehetne írni pluginben is, legyen az effektproci, hangszer, vagy bármi. Ugyebár 1+1 általában 2, mindegy, hogy egy hardver dsp-je, fpga-ja számolja, vagy a számítógép cpu-ja, de ugye ezeknél az analóg rész is "hozzáad" a hangzáshoz, amit a legtöbb plugin nem tesz meg, de pl. az uad igen.
  6. oxygen

    QRS

    Az epromokat és a hasonló memóriákat nem lehet védeni olvasás ellen, a mikrovezérlőket igen. A lexiconoknál ami volt a kezemben mindegyik olvasható volt, de ugye az újabbakban lexichip van, erről viszont semmi info nincs, a régiek, mint pl. a 224 viszont sima "bármelyik sarkon kapható" alkatrészekből van, az epromjai meg fent vannak neten, szóval szabadidő kérdése :) Persze tudom, hogy féltett ipari titkok és nem szép dolog, de ha az ember nem kereskedni akar vele, csak tanulni akkor talán belefér.
  7. oxygen

    QRS

    Zengető, vagyis szoba szimulátor, 1 négyzetmétertől 1millióig lehet a méretét állítani, lecsengést meg 100 másodpercig. Viszont amiért jobban szól, mint bármi más az az, hogy a terem rezonaniáját modellezi, ami kijön belőle az nem egy összefüggéstelen massza, hanem egy érthető valami. Nem tudom jobban megfogalmazni, akinek eddig mutattam mindenki csodálkozott, hogy így is lehet zengetni, és az eredetije 1982-ben készült. Youtubeon van a gyáriról demo, érdemes meghallgatni.
  8. oxygen

    QRS

    Allpcb-vel csináltattam, egyszer kellett négyrétegű nyák, abban ők voltak a legolcsóbbak, így náluk maradtam. Altium dxp-vel tervezek, nem egyszerű program, de mindent tud. Eprom meg rajz ügyben szerencsém volt, de volt, hogy visszarajzoltam magamnak, mert nem találtam, epromot meg tudok olvasni :) Hanganyag még nincs, de készül. A 1176 nyáktervét valahonnan letöltöttem, de nem emlékszem, megkereshetem ha érdekel, trafót nem tettem bele, low budget kategóriában készült :) Abbahagyott projektem is van, a Lexicon 224x, persze nem adtam fel teljesen, csak félretettem kicsit, uadra úgyis van.
  9. oxygen

    QRS

    Köszönöm az elismerést :) Más ekkora projektem nem volt még, de építettem pár dolgot, pl. 1176LN-t ami persze elmarad a gyáritól, de nekem itthonra elég :) Igazából semmi izgalmas trükk nem volt, szerettem volna egyet, meg érdekelt hogy is működik, aztán sikerült megszerezni a kapcsolási rajzát és az epromok tartalmát. Kb. 1 hónapig csak nézegettem és próbáltam megérteni, aztán nekiálltam nyákokat tervezni hozzá, ezek kínában készültek olyan olcsón, hogy itthon ennyiért szóba sem állnak velem a gyártók :) Felkutattam a "különlegesebb" alkatrészeket, azok nem voltak itthon, de ebayen minden van, szép sorban készültek a részei. Az előlap is házi és a hátlap is, a doboz gyári, lomexben vettem. Az előlap plexire készült hátulról, kimaszkoltam barna ragasztószalaggal, lézerrel kivágtam és festettem, a hátlapba lézerrel gravíroztam bele a feliratot és kifestettem. Annyi trükk volt talán, hogy pár régi alkatrészt már nem tudtam megszerezni, ezek helyett kellett ma is kapható alternatívát keresni, de a rajz alapján nem volt bonyolult a feladat. Jöhetnek a kérdések, amire tudok válaszolok szívesen :)
  10. oxygen

    QRS

    Elkészült... Nem szoktam blogolni, az olyan utcán motyogó öregember stílus, de ezt meg kell osztanom veletek így péntek este.
  11. oxygen

    Quantec QRS

    De, komoly... vasakkal nem szoktam viccelni
  12. oxygen

    Quantec QRS

    Elkészült... Ha az embernek kell egy qrs de rosszvicc áron dobálják ôket (masfel milla volt ebayen decemberben a legutóbbi) Ha van otthon alkatrész, némi szabadidô és elég elborult elme a 80-as évek technológiájához akkor miért ne Kb. 1 évig készült, de nem minden nap foglalkoztam vele, néha kellett a pihi. Persze szebben is meg lehet csinalni, de nem kiállítási darab, szóval...
  13. oxygen

    Eladó cuccok

    Eladnám az alábbi PA cuccokat: Polytone DS600 FET végfok SIVA PPA400 végfok Eminence top láda pár 25 centi körüli szélessávú hangszóróval JTC Akustic mélyláda pár 38 centi körüli hangszóróval Nincsenek leharcolva, de nem újak, tehát nem karcmentesek. Képet kérésre küldök. Külön-külön is eladók a cuccok, kivéve a hangdobozok, azok csak párban. Árajánlatokat várok, a "mennyit kérsz érte" tipusu üzenetekre nem válaszolok, szállításban nem tudok segíteni. Érdeklődni itt a ménemszólon.
  14. Nem nagyon fogjak, mert a motorola (ujabban nxp) mar nem gyartja a belevalo dsp-t, ujra kellene irni az egeszet.
×
×
  • Create New...