Jump to content
Ménemszól.hu

mogoul

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    17
  • Csatlakozott

  • Utolsó bejelentkezés

További Információ

  • Lakhely:
    Budapest

Legutóbb az adatlapod nézték:

897 profil megtekintő

mogoul's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Megbízhatósága

  1. mogoul

    UAD-2 Solo (2 db)

    Külön, vagy egyben eladó 2 db UAD-2 Solo PCIe dsp kártya, alap pluginekkel, hibátlan állapotban. Ár: 50e/db, vagy egyben 95e / 2db. Eladás oka, hogy octo kártya mellett nincs rá szükség a studioban.
  2. mogoul

    Uad-2 Solo PCIe 2db

    Külön, vagy egyben eladó 2 db UAD-2 Solo PCIe dsp kártya, alap pluginekkel, hibátlan állotban. Ár: 50e/db. Eladás oka, hogy octo kártya mellett nincs rá szükség a studioban.
  3. mogoul

    UAD-2 Solo PCIe eladó

    UAD-2 Solo PCIe kártya eladó hibátlan állapotban, alap pluginekkel (Pultec, 1176, Realverb, LA-2A, stb.)
  4. Nagyon érdekes a beszámoló. Pont ezek azok a hangfalak, amiket sehol sem lehet meghallgatni áruk miatt, talán mostantól a Hitpaceben néhányat. A Unity Audio Boulder talán még megért volna egy összehasonlítást. Azt olvastam, hogy az ATC-hez közeli a hangja, viszont árban kedvezőbb...
  5. mogoul

    Hangfal otthoni stúdióba

    Én nem Genelec-et használok, de ismerősőktől úgy tudom, hogy nagyon megbízható, de erről a Hitspace sokkal többet tud neked mondani. Ugyanakkor szerintem vedd figyelembe, hogy nemrég jelentette be a Genelec a valamivel olcsóbb, M szériás monitor hangfalait, szerintem érdemes meghallgatni azokat is.
  6. mogoul

    Hangfal otthoni stúdióba

    A Focal-t (Twin6, SM9) vagy a Sonodyne-t hallotta már valaki?
  7. mogoul

    Hangfal otthoni stúdióba

    érdemes meghallgatni őket, a compact- nál méretbeli különbségek vannak. A BM5A, ha jól emlékszem a gyári infokra 48Hz-ig megy, a BM6A 40-ig, ha nem bass-heavy zenéket csinálsz bőven jó a bm5a, egyébként a sub mindig jó ha van. De ennek is van másik oldala, mégpedig a sub még több állóhullámot generál, így a szobát akusztikailag kezelni érdemes. A sub egyékbént felszabadítja a hangfalak wooferjét és így jobban a középtartományokra tudnak koncentrálni. Én ha sub nélkül venném, akkor a BM6A MKII és a 8040 között döntenék. Subbal pedig a BM5A vagy 8030. köszi. Dynaudio BM5A mkII (280 k) vagy sima Dynaudio BM5A (240 K) vagy Dynaudio BM5A Compact (330k)? ugye genelec 8040 és ezek a dynaudiokhoz mar nem kell sub? van minőségben különbség ha külön van 2 hangfal + 1 sub meg ha a eleve a 2 hangfalbol jon a sub? fosom a kerdeseket mert vannak most.izgalom is nagy.
  8. mogoul

    Hangfal otthoni stúdióba

    A Genelecben tudtommal csak a szín a különbség. Szerintem a fentiek közül a Genelec 8040, és a Dynaudio BM5A (javaslom még BM6A-t meghallgatni, amely sub nélkül is megállja a helyét) a két legjobb, de mostanában a Neumann-ról sok jót hallani, igaz ez utóbbit még sosem hallotam élőben, és tudomásom szerint sub kell hozzá, amely nagyon drága, a tesztelők szerint viszont kegyetlenül jól sikerült. Néhány review viszont arról számolt be, hogy a közeli jövőben egy költséghatékonyabb sub-ot is fognak hozzá kiadni. Az Adam A-szériája van akinek tetszik, van akinek nem. A Genelec, Dynaudio mellett hallgatva viszont dobozhangú, csörgő magasakkal. De ez mind személyes, ízlés kérdése. (Sokat emlegetik mostanában a Sonodyne-t is, ami hasonló árfekvés, de Mo.-on még nem lehet meghallgatni.)
  9. mogoul

    Hangfal otthoni stúdióba

    Ehhez a Genelechez sub is kell mindenféleképpen, azok pedig igen drágák. Kb a 8040a az a kategória, ahol már sub nélkül is lehet valamit csinálni véleményem szerint, de természetesen ott is kellene. Szerintem az MR8-assal járnál a legjobban, ami 40 Hz-ig lemegy, így a sub sem fontos, hogy azonnal ott legyen.
  10. mogoul

    Hangfal otthoni stúdióba

    Sziasztok! Először is az lenne a kérdésem, hogy az alábbi monitor hangfalakról mi a véleményetek, Ti melyiket ajánlanátok? Esetleg használta valaki bármelyiket, vagy hallotta élőben? Természetesen az élő meghallgatás lesz a döntő vásárláskor, de ettől még érdekelnének a vélemények is. Egymás mellett ezeket a rendszereket valószínűleg nem tudom meghallgatni, főleg subbal együtt. Szóval, ha valakinek van tapasztalata, légyszi osszátok meg! Adam - A8x + Sub10 Dynaudio - BM6a + BM9S Focal - Solo 6 BE + Sub 6 BE Genelec - 8040a + 7060B Ez a sorrend az ár szempontjából is (Adam kb 500e Ft, a legdrágább a Genelec kb. 1 M Ft) Előre is köszönöm!
×
×
  • Create New...