Jump to content

_cutoff

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    1.105
  • Csatlakozott

  • Days Won

    47

_cutoff last won the day on May 1 2019

_cutoff had the most liked content!

1 követő

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.815 profil megtekintő

_cutoff's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • First Post
  • Dedicated

Recent Badges

397

Megbízhatósága

  1. Tehát azzal mentegetik magukat, hogy mindenki is másol, a mobilgyártók, a gitárok és mikrofonok gyártói, ezzel próbálják legitimálni a dolgot. Nem tudom mennyivel lenne bonyolultabb kicsit kevésbé másolni és aztán nem rászorulni heti 3-4 disclaimerre, de ők tudják.
  2. Egy harmadik évfolyamos formatervező hallgató bruttó 150$ból átfazonírozta volna úgy, hogy ne legyen ez a botrány, de nem, inkább lenyúlják 1:1 - nem tudom, hogy a hülyeség, a kapzsiság vagy a cinizmus dominál a legjobban ebben az ügyben.
  3. _cutoff

    KORG Minilogue XD

    Most jelentették be, hogy lesz belőle desktop is, 549$ért, azaz (azt hiszem) olcsóbban, mint a normál minilogue. https://www.korg.com/us/products/synthesizers/minilogue_xd_module/
  4. Az a magasfrekis sípoló digital felhang vajon a youtube konverzió műve vagy ez ilyen ?
  5. A drog, akarom mondani korg rossz, értem ?
  6. _cutoff

    Arturia MicroFreak

    Szerintem is tök jól szól.
  7. _cutoff

    Arturia MicroFreak

    Sokszor én is csak nézek egyes hangszereknél, hogy analóg létükre milyen vékonyka kis valami jön ki belőlük mondjuk basszus helyett. Legutoljára a monologue esetében. Szét kellett boostolni az alját, de még akkor sem ment le elég mélyre, olyan érzésem volt, mintha egy hp filter 90-100hz körül kivágna mindent alóla, ellenben a lenézett microkorgból (csak hogy a korgnál maradjak) meg olyan öblös mélyek jönnek, hogy hihetetlen.
  8. _cutoff

    Arturia MicroFreak

    Ennél van egyszerűbb magyarázat is. Egy új szinti vásárlása ünnepnap, izgalom, öröm ! A kérdést inkább úgy tenném fel, miért ne ? Apropó bár 2-3 évig tudnék használni egy hangszert egyvégtében anélkül, hogy ráunnék a hangjára.
  9. _cutoff

    Arturia MicroFreak

    Van egy olyan érzésem, hogy az arturia nem ennyiért adná ezt a szintit, ha a behringer nem kezdi el elárasztani a piacot az ugyanennyiért árult hangszereivel. Úgy tűnik az arturia reagált erre a kihívásra, nagyon helyesen. Utoljára a microbruteot adták 100 körül, de ez láthatóan egy advanced-ebb cuccos. Azt az elcseszett matyómintát mondjuk én sem tudom hová tenni, de mire találták volna fel a fekete szigszalagot, ha nem ennek korrigálására ! (sic!)
  10. _cutoff

    Elektron Model:Samples

    Biztos te is gondoltál már erre, de szerintem a racked tápellátása bizonyult kevésnek a behringerhez. Sokan építették már be rackbe és ilyesmiről sehol nem olvastam.
  11. _cutoff

    Elektron Model:Samples

    Pár válasszal feljebb írtad. Szóba került a neutron, amit én is szeretek, illetve a hibáját is megemlítettem, tehát nem vagyok egy elfogult ügyvéd ebben a kérdésben, de gondolom erről asszociáltál rá ismét a második beidézett mondatodra, mi másról, mivel a topic egy elektron grooveboxról szólna elvileg. Azt nem állítottad, hogy szar, de mivel ez is egy dugdosós szinti, így a véleményed gondolom erről is ugyanaz, mint a többiről (esetleg az árfekvése negligálja az ellenérzéseid ezzel kapcsolatban ?) Szerintem te is tudod. A deepmind 12-t emlegeted legjobb ár-érték arányú polyként, illetve az analog four/keys képességeit méltattad erősen már több ízben, de szerintem ehhez sem kell feltétlen memóriafrissítés, vagy mégis ? Azt javaslom ne menjünk tovább a személyeskedésben, részemről elmondtam amit akartam, megváltoztatni meg úgysem tudjuk egymás nézeteit.
  12. _cutoff

    Elektron Model:Samples

    A zenében, hangban, szintikben azért van egy rohadt nagy adag szubjektivitás, egyéni ízlés, nüanszok, amiket nem lehet centiben, kilóra, featureökre, összetettségre, stb-re mérni, illetve nyilván más-más munkamódszer vált be mindenkinek. Amiket te etalonként folyamatosan emlegetsz hangszereket, bennem spec semmit nem mozdítanak meg. Elég határozott elképzelésem van a számomra jó hangról és jó hangszerről. Felőlem reggelig írhatsz, de az esztétikai irány, ami az évtizedek során kialakult, nem fog megváltozni sem bennem, sem másban (gondolom). Ettől még érdemes lehet kivesézni dolgokat, pl melyik hangszernek milyen előnyei/hibái vannak, az valóban hasznos lehet, esetleg segíteni másoknak, akik elakadtak dolgokkal, vagy meghibásodott cuccal küzdenek, de egyéni zenei és hangzásbéli ízlést másokra tukmálni valamiféle dogmaként, "tényként", számomra erősen kérdőjeles tevékenység. Megpendítettem, hogy nekem tetszik a neutron, erre megint jön ez a "mindenki hülye aki azokat a szarokat dugdossa, nemhogy a jó polyszintiket nyomkodnák" szöveg. Igen, ez egy szakmai fórum, engedtessék meg a modulár szintikről néhány pozitív lecsengésű szót ejteni anélkül, hogy megjelenne és agresszíven lecsapna az egyszemélyes anti-modulár kommandó.
  13. _cutoff

    Elektron Model:Samples

    Sry de nem vagyok érdekelt abban h megerősítsem vagy cáfoljam az állításaidat. Majd biztos horogra akad valami v/oct féle csávó, akivel tolhatod ezt a kontentet.
  14. _cutoff

    Elektron Model:Samples

    Te így vélekedsz. Más meg másképp. Szerintem felesleges 100szor lefutni ugyanazokat a köröket.
  15. _cutoff

    Elektron Model:Samples

    Te tudod. Teljesen másképp szól, mint a bs2, szerintem alma és körte. A dugdosós téma már ki lett vesézve párszor részedről, nekem vicces, mert tök más dolgokra inspirál, mint egy keyboard synth. Mondjuk bedugdosok egy generatív peccset és hallgatom, ahogy változik, "zenél" magában a masina, anélkül hogy hozzáértem volna az abletonhoz. Ez nyilván nem mindenkinek célja, de szórakozásnak elsőrangú.
×
×
  • Create New...