Jump to content
Ménemszól.hu

sultan smith

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    44
  • Csatlakozott

  • Utolsó bejelentkezés

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.692 profil megtekintő

sultan smith's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

8

Megbízhatósága

  1. pinnelni -> kirakni a tálcára. Az azért legyen világos, hogy annak, hogy a win most már nagyon nem az, mint ami mondjuk a win98se idejében a stabilitást tekintve, abban egészen nagy szerepe van ezeknek a jogoknak a nagyon átgondolt kezelésében, és igen, bármennyire is úgy tűnik, hogy ez szükségtelen rossz, nem az. Ha már kiengeded a netre akkor kb. mindegy, hogy a titkárnő használja, vagy maga bill gates. A macen amúgy még rosszabb, magából az app store-ból való letöltéshez, beállítások módosításához is állandóan be kell pötyögnöm a jelszavam, na az _tényleg_ idegesítő, ehhez képest a win csak egyszerű cifra sz*pás.
  2. Biztonságtechnikai szempontból viszont én úgy gondolom, hogy winnek van igaza, bár ez egy másik kérdőjel már. Csuzlee-nak a megoldása a jó egyébként, a már engedélyezett parancsikont kell pinnelni, és akkor sima ügy.
  3. jaaaa, a third party alkalmazásokra hozz létre egy parancsikont, amiben beikszeled a rendszergazdai módot, és azt indítsd.
  4. Azt hiszem erre gondolsz: https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/disable-user-account-control-uac-the-easy-way-on-windows-vista/ Win 10-en is ugyanezt kell beállítani hogy ne rinyáljon a telepítéseknél, másolásoknál, etc.
  5. Én vagyok mind a winen is meg osx-en is, és bátran állíthatom, hogy mindenhol vannak gondok, csak másfélék.
  6. Hát egyrészt a frissítési értesítő elég jól konfigurálható, másrészt pedig be lehet konfigolni, hogy csak 35 naponként nézzen rá a frissítésekre, addig hagyjon békén. (az alábbi képeken ezek nincsenek belállítva, csak mutatom az opciót)
  7. Én sem igazán értem a panaszaitokat, nálam mind a TB mind pedig a win úgy működik, ahogy mondom neki. Frissítési ablak fel szokott ugrani, de csak megkérdezi, hogy ugyan mikor van rá mód és lehetőség, de ennyi...
  8. sultan smith

    AT2035 vs Rode NT1A?

    Hát alapvetően az dönti el ezt a kérdést, hogy milyen éneket akarsz vele felvenni (csittcsattbummmettálénekes, vagy britneyhasonmás)? Hogy van-e megfelelő felvételi helységed (sm7b nem szedi annyira zajt, sok home studioban ez inkább előny)? Mibe (milyen előfokba) dugod bele? Meg volna még itt ezer kérdés, amit be lehetne dobni, de ez svédkedés. Tartom amit fentebb írtam: nem ezen fog elmenni a Grammy díjad. Csak hogy könnyebb legyen, dobok egy szavazatot az NT1A-ra. Bluebird-ből csak a kávézó jó, a mikijüket hagyd meg másoknak.
  9. sultan smith

    AT2035 vs Rode NT1A?

    Többen használják, mint az AT2035-öt, amikor az AT2020-ról akarnak "ugrani". Hobkins jól mondja, ezek közül az NT1A talán a legjobb, de itt arra kell gondolni, hogy a zserbót étcsokival vagy tejcsokival szeretjük, netalán csoki nélkül: ennél nagyobb változást nem eredményez egy AT2020-hoz képest. Amúgy ha nem égető a váltás akkor még várj, gyűjts, és legyen egy SM7B-d! Az is mindenes, ráadásul bírja a strapát.
  10. sultan smith

    AT2035 vs Rode NT1A?

    Kezdésnek tökmindegy, mindegyiknek vannak hibái, nem kategóriányi különbségek vannak. Kb. mindegy. Mindegyikkel lehet jó anyagot csinálni. Rosszat is. NT1A populárisabb, de ez sem jelent semmit sem. Egy tuti: mindegyik jobb, mint a Samson G-Track.
  11. Lehet tudni nekünk is, hogy melyik ez a zenekar? Egyébiránt a könyvek rendkívül alkalmasak akusztikai kezelésre, szóval mindenképpen hasznos!
  12. Ha valaki úgy érzi, hogy ez kell neki, megveszi, aki nem, az meg nem. Kevesebb biztosan nem lesz tőle. Az pedig, hogy vannak ilyen könyvek, az meg önmagában szerintem jó dolog. Persze a 10 év szolfézs azt mondatja velem, hogy c'moooon, de hát na, aki erről lecsúszott, és csak csipegetni szeret, annak pont jó lehet az induláshoz. Amúgy nem tudom, hogy mi van a könyvben.
  13. sultan smith

    DAW controller

    azt hiszem ezt hívják gadgetnek. gyakorlati haszna nincs, használhatatlan és pontosan erre jó, amire itt is használják: menőzni vele egy videóban. Nincs feedback, sherwood forest az egész... ui.: nem próbáltam, de a leap technológiát igen...
  14. Én egy beszélgetést kaptam el a helyi "művház" rendezvényszervezőjétől, ahol is a következő történt: a helyi tánciskola viszonylag nagy hangerőn próbált, amitől a zene áthallatszott a szomszédos termekbe, a nyitott ablak miatt pedig az utcára is. Pár nap múlva megjelent az artusjus, hogy ez nyilvános sugárzásnak minősül, ezért fizessenek xxxxx forintot. Egyrészt kíváncsi vagyok, hogy mennyit kapnak ebből a zeneszerzők, valamint hogy hogyan, és kik képzik ezeket az agyament szabályozásokat.
×
×
  • Create New...