Jump to content
Ménemszól.hu

SZAKADAR

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    128
  • Csatlakozott

  • Utolsó bejelentkezés

  • Days Won

    8

Blog hozzászólások SZAKADAR részéről

  1. Ekkor: 2023. 01. 09. at 20:56 írta Skey:

    Bocs, régen jelentkeztem be. Szóval nem azon van a hangsúly, hogy játszottam a CD-t, hanem azon, hogy jogosítottam a CD-t és ezután kaptam jogdíjat. Persze néha lement róla néhány zene kisebb rendezvényeken Pécsen és környékén de ez szerintem lényegtelen. 

    a SZIR-ben regisztráltad, ez után kaphattál pénzt, de nem a jogosítás után....... a jeszy egy pézznyelő g

  2. Ekkor: 2021. 03. 26. at 13:53 írta Skey:

    Én kipróbáltam, 10 saját zenémet beregisztráltam a SZIR-be, utána kiírtam CD-re és jogosítottam a Mahasznál. Láss csodát, a következő évben megkaptam érte a pénzt ami jár. Többet mint vártam és egyáltalán nem mainstream amit csinálok. Nem a levegőbe beszélek, kíváncsi voltam mennyire működik a rendszer. A szabályokat pedig nem a mahasz vagy a Jeszy találta ki, amire reagáltam az a Beatport szabályzata. 

    hol játszottad ezt a CD-t?

  3. 23 órája írta Skey:

    De igen, a Beatport-on vásárolt zenéket csak saját felhasználásra vásárolod meg. Korábban, kb 10 éve tényleg úgy volt ahogy írod, de már régóta változtattak a szabályzaton. Mondjuk valahol jogos. Ha megveszi valaki a zenédet és egy buliban DJ-ként lejátssza, ahol emiatt pénzt keres vele - a Dj-től a klubtulajon át a pultosig mindenki, sőt még a wc-s néni is - akkor már az előadónak is jusson belőle valami. :) 

    Jesziy bának nem jutott pézz belőle, gondolom azért, de dj igazolványt kérnek még mindig? :) 

  4. 15 órája írta Skey:

    Ha a zene regisztrálva van a megfelelő helyre akkor jut. 

    Ha egy "madonnáról" van szó akkor igaz /nem akarok Magyar előadókat írni, mert siralom ami itthon van, de ezt ti is tudjátok/, de sajnos egy underground zenére nem igaz ez sajnos, valahogy a bürokrácia útvesztőjén soha nem érkezik meg a pénz, mert előtted olyan nevek kapnak a "nagy elosztásból" akik a "slágerlistán" vannak. Persze tudom regisztráció stb, de most komolyan, Földalatti zenékről beszélek, ahol egy eseményen kb 100 ember jelenik meg.....

  5. Ekkor: 2017. 06. 26. at 1:05 írta nyse:

    egyébként tudtommal már évek óta NEM engedélyköteles tevékenység a lemezlovas. Én még 2001 ben tettem le a vizsgát akkoriban horror áron. Ez  később feleslegesnek tűnt ugyanis később, az akkori kormány megszüntette azt a szövetséget és a tevékenység utána már nem volt engedély köteles. Nem tudom azóta változott e, de ha nem az igazolvány elkérése már önmagában törvénytelen volt na midnd1...

    vigyázni kell és live akt-osnént nem szabad semmilyen lemezt vinni.. :(

    vagy be kell fizetni a nyomorult férgeknek a sarcot... :(

     

    -Ma már elég befizetni az éves kb. 120 ezer forintot és bár mennyi /akár illegálisan is letöltött/ zene lehet nálad bármilyen formátumban. 

    -Ha saját zenék vannak nálad /demo, amit akár csak a "rajongóidnak" adnál/ másolt lemezen, akkor is számíthatsz erre a több hónapos vizsgálatra /meghurcolásra/......... 

     

    ui: ezeknek semmit sem szabad fizetni........ vásárolj eredeti hanghordozókat

  6. Újabb fejlemény:

    a NAV kiment a lakására és le ellenőrizte hogy mennyi eredeti lemezzel rendelkezik(!) és a lefoglalt lemezek közül melyik van meg eredetibe /kihallgatáson nyilatkozta, hogy a legtöbb lefoglalt lemezzel rendelkezik eredetiben is/.

    Majd 3 órát töltöttek nála!

×
×
  • Create New...