Jump to content
Ménemszól.hu

Korgó

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    35
  • Csatlakozott

  • Utolsó bejelentkezés

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Korgó's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated
  • Collaborator
  • Week One Done
  • First Post

Recent Badges

3

Megbízhatósága

  1. Ezen a fórummotoron nincs egyértelművé téve, hol lehet elhagyni az egészet. Ez így gáz.
  2. Rendben, akkor többet ártok, mint használok, elfogadom. Hol kell kilépni a fórumról? Keresem egy ideje, de nem találom. Zárszóként itt egy összetettebb kereső, amivel disztribet találhatsz. A lehetőségek tárháza. Mentem a dolgomra, örültem a néhány napig tartó párbeszédnek, majd néhány év múlva visszanézek, hátha lehet magyarul is beszélgetni emberekkel. Legjobbakat nektek! https://distrowatch.com/search.php
  3. Ne haragudj, de ezek alapszintű dolgok. Keress rá, mit jelentenek. Egy disztribúció választását a https://distrowatch.com/ -on tudod legalaposabban megtenni, ott minden terjesztés (disztribúció) esetén a vele járó csomagokat is megnézheted. Amúgy Mac-re és Windowsokra írt "disztribúciók" nem léteznek, itt több száz Linux-verzió van, különböző alkalmazási területekre és platformokra. Általában az újak már itt elvéreznek, tehát ha komolyan gondolod, nézz körbe alaposan.
  4. Ha van egy 64 bites procival rendelkező géped, akkor keresel hozzá a 300-nál több Linux-disztribúcióból egyet. A Kubuntu pl. alapból ha jól tudom fel van készítve a pipewire-re, nem kell telepítgetned rá. Én AV linuxot használok, fentebb írtam a linket, de rá is kereshetsz. lowlatency kernelt érdemes használni, maximum xfce-4 desktoppal, KDE-t és a többit hanyagold. Elsőre ennyi, és azonnal jó lsezel VST3 pluginekkel együtt.
  5. Szerintem járj utána, ki kezdett el belém kötni. Csak feljebb kell görgetni. Kicsit unalmas, megértem, de hát vannak ilyenek.
  6. Nem hittem volna, hogy a topicban most már szerkesztői-pszichológiai kérdések is felmerülnek. Alakul! Még kéne egy kis politika, meg egy kis szociológia, azzal már teljessé válna a kör.
  7. Nézd, van egy humanista pszichológus, egy bizonyos Christian Darnel (sajnos már nincs köztünk). Ő azt mondta, hogy nem gond, ki mit mond, az se, hogy ki a megmondóember. Az számít igazán, hogy akinek mondanak valamit, az hogyan dolgozza fel, profitál-e belőle valamit. Vagy ha nem, akkor legalább szórakoztató? Mert ha még csak ne is röhög rajta, akkor csak időpocsékolás. Amúgy kötöttem már pulcsit. Javítanom kellett, mert szétrágta a macska.
  8. Érdekel, mire jutsz. Nálam a pipewire épp most kezdte el az életét. ( https://en.wikipedia.org/wiki/PipeWire ) Eredetileg Redhat-ra fejlesztették, de felgyógyul Arch-ra is akár. Bármire. https://pipewire.org/ Más. Néhány éve néztem egy játékos oldalon egy tesztvideót, amin összehasonlították az FPS-t egy windowsos platformmal. Az nvidiás linuxon jobban hasított minden, mint a dózeresen. Szóval nagyon remélem, hogy a két oprendszer között csak annyi különbség van, hogy az egyikhez piszkosul kell érteni (a tudással fizet az ember), a másiknál meg pénzzel kell fizetni. Az idő meg majd dönt: mindenki megszokás és saját önös kényelme alapján dönt, míg fel nem ébred.
  9. Nem szarták le, csak alaposabban körül kell nézni. Persze nem magyar honlapokon, mert itthon egy kereskedő tutira nem fog olyan rendszert futtatni, ahol alig kapható kereskedelmi forgalomban lévő szoftver. Vagy ha mégis van, akkor azok ingyenes verziója, nyílt forráskóddal.
  10. Ennyi, amit tudsz? Van sejtésed, hogy az a webportál, amit használsz, min futtatja a szervert? És hogy min fut a legnagyobb erőforrászabáló, a facebook? Tényleg mindenki meghibbant itt, hogy egy zeneinek mondott fórumon rendszermérnöki dolgokba köt bele? Azt hiszem most már tényleg nem írok ide semmit, felesleges időtöltés.
  11. Rendszermérnöki kérdésekben nem veled beszélgetek, főleg nem itt. Ajánlom figyelmedbe a topic címét: "Zene Linuxon". Ha ezzel kapcsolatosan van építő észrevételed, azt szívesen olvasom én is. Gyalázást nem, arra ott az index.hu meg a többi.
  12. Az Ubuntu egy dél-afrikai erkölcsi ideológia, amely az emberek összetartozását és egymás közötti kapcsolatát állítja középpontba. A szó a zulu és xhosa nyelvekből származik. A hagyományos afrikai fogalomként megjelenő Ubuntut az új Dél-Afrikai Köztársaság alapító alapelvei egyikeként tisztelik és egy afrikai újjászületés eszméjéhez kapcsolódik. Az Ubuntu alapelv közelítő fordítása „emberség mások felé”. Egy másik fordítás lehet: „hit az összetartozás emberiséget átfogó univerzális kötelékében” „Az ubuntu szellemében cselekvő ember nyitott és segítőkész, másokkal szemben pozitív, a többiek képességeit és lehetőségeit nem érzi fenyegetésnek, megfelelően magabiztos mivel tudja, hogy egy nagyobb egész része. Megalázónak érzi, ha másokat megszégyenítve, megalázva, megkínozva vagy elnyomva lát.” --Desmond Tutu érsek Szabad szoftver alapú platformként az Ubuntu operációs rendszer az ubuntu szellemiségét viszi a szoftvervilágba. --------------- Ühüm, akkor csak a globalista ideológia alapköve az ubuntu. Rosszul tudtam. Az UEFI-t a microsoft szabadította a világra azért, hogy nehezebb legyen más oprendszereket rakni a win mellé. Ja, és gondolkodás nélkül lezúzza a bootmenüt is utólag, ha a wint újratelepíted. Gusztustalan üzletpolitika, míg a linuxok rendben békénhagyják a többi oprendszert. Az UEFI szívás, kitartást kívánok.
  13. Az Ubuntu egy afrikai jókívánság-köszönés. Amúgy Dél-Afrikai fejlesztés, én is alig hittem el. Csak már annak is van mindenféle leágazása, ilyen leágazás az ubuntu studio.
  14. Semmit nem ajánlok, mert akkor mindennek én leszek az oka. 🙂 Szerintem nézd meg az AV leírásában is (a honlapjukon), miket pakoltak bele abba is. Szerintem többet. Néhány wines prg-t is. AV (kanadai): https://distrowatch.com/table.php?distribution=avlinux honlapjuk: http://www.bandshed.net/avlinux/ A honlapjukon van néhány cucc: http://www.bandshed.net/sounds/ Az ubuntuk egy afrikai debian-származékok, azokból alkották az ubuntustudiot. Jelenleg a KDE nevű erőforrászabálóval szállítják, nem értem, miért. http://distrowatch.org/table.php?distribution=ubuntustudio
  15. Szerinted én kezdtem? Az egyetlen nem építő jellegű hozzászóló itt pont az, akinek ezt írtam. Vagy téged épített valamiben? Esetleg szórakoztatott? Engem inkább fárasztott. Hozzászólásod után szinte már várom a kitiltásomat.
×
×
  • Create New...